Contact

Baia Sprie, Str. Mihai Eminescu nr.55,

Maramures, Romania

Tel : 0753-083841

Tel: 0753-083842

 

Baia Sprie

De ce sa alegem destinatia Baia Sprie ?

Tur Virtual atractii turitice Baia Sprie si imprejurimi

Orasul Baia Sprie a fost declarat statiune turistica in 2012 deoarece pe langa pozitia foarte buna geografica pe care o ocupa in Maramures ofera turistilor posibilitatea de a admira multiplele obiective turistice din imprejurimea sa. Baia Sprie are in administratie 2 lacuri, 2 rezervatii naturale, complex de schi , edificii istorice, iar la distante relativ mici se gasesc biserici de lemn din patrimoniul UNESCO, manastiri, muzee. Fiind la o distanta foarte mica de municipiul Baia Mare turistii au posibilitatea sa viziteze si resedinta judetului Maramures.

Imprejurimile orasului Baia Sprie, sunt cele mai importante locuri de interes turistic din zona. Atat vara cat si iarna aveti nenumarate posibilitati pentru a va petrece vacanta aici.

 Ca si zone de agrement amintim partiile de schi de la Suior si Mogosa , partii dotate cu telescaun, nocturna, tunuri de zapada,piste bob, etc.., ideale pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Pe timp de vara va invitam sa vizitati rezervatia naturala Lacul Albastru (www.laculalbastru.ro)

Lacul Albastru - Unicat european
Monumentul Naturii Lacul Albastru a fost declarat rezervatie naturala prin H.C.L. nr 204/16.03.1977 si este in custodia Administratiei Parcului Natural Muntii Maramuresului care in parteneriat cu organizatii nonguvernamentale are drept scop conservarea peisajului în scop stiintific si educativ.
Aria naturala protejata Lacul Albastru se afla situata pe teritoriul administrativ al orasului Baia Sprie într-o padure tânara de gorun pe versantul sudic al Dealului Minei la altitudinea de 530 m si are o suprafata de 0,5 ha. Lacul s-a format prin prabusirea unor vechi lucrari miniere de exploatare de pe filonul Domnisoara în ani 1919 - 1920. În jurul lacului exista câteva exemplare de pin care dau un farmec aparte zonei.

La doar 10 minute de mers cu masina din centrul orasului puteti vizita Lacul Bodi , Varful Mogosa (1246m) precum si lacul artificial de la Cota 1000 Suior.

In satul Chiuzbaia, localitate care apartine de Baia Sprie puteti vizita rezervatia fosilifera.

In apropiere de Baia Sprie se afla rezervatia naturala Creasta Cocosului ( www.creastacocosului.ro )

, arie naturala protejata încadrata la categoria monumente ale naturii care este situata in Muntii Gutai, judetul Maramures.

In prezent statiune turistica montana, Baia Sprie este un oras din judetul Maramures , are o populatie de aproximativ 16000 locuitori. A fost unul dintre centrele miniere importante din Maramures. Oras minier atestat documentar în anul 1329, Baia Sprie îsi mentine în timp o individualitate aparte în zona, oferind vizitatorilor multe obiective turistice de interes cum ar fi:

Ca edificii de importanta istorica si arhitecturala deosebite, mai amintim :

De asemenea Baia Sprie este cel mai bun bun punct de plecare pentru destinatiile consacrate din Maramures in sud: Municipiul Baia Mare, Manastirea Rohia, Tara Lapusului, cat si in nord: biserici de lemn UNESCO, manastirea Barsana, Cimitirul vesel de la Sapanta, Mocanita si multe altele. Indiferent daca doriti sa vizitati lacurile , dealurile din jurul orasului si partiile de schi, sau poate doriti sa vizitati muzee ori manastiri, va asiguram ca Baia Sprie este cel mai bun punct de plecare, el centrandu-se la o distanta relativ mica indiferent de ceea ce cautati.

Oferta circuit de 5 zile in Maramures

Informati despre Maramures aici