Pensiunea Verde - Baia Sprie

Vissza HU Back to EN

 

De ce să alegem destinația Baia Sprie ?

Tur Virtual atracții turitice Baia Sprie și imprejurimi

Orașul Baia Sprie a fost declarat stațiune turistică în 2012 deoarece pe lânga poziția geografică pe care o ocupă în Maramureș oferă turiștilor posibilitatea de a admira multiplele obiective turistice din împrejurimea sa. Baia Sprie are în administrație 2 lacuri, 2 rezervații naturale, complex de schi , edificii istorice, iar la distanțe relativ mici se găsesc biserici de lemn din patrimoniul UNESCO, mănăstiri, muzee. Fiind la o distanță foarte mică de municipiul Baia Mare turiștii au posibilitatea să viziteze și reședinta județului Maramureș.

Împrejurimile orașului Baia Sprie, sunt cele mai importante locuri de interes turistic, atât vara cât și iarna aveți nenumărate posibilități pentru a vă petrece vacanța aici.

Atracțiile principale în timpul iernii sunt pârtiile de schi de la Șuior și Mogoșa , pârtii dotate cu telescaun, nocturnă, tunuri de zăpadă, dar suntem aproape si de pârtiile Roata și Icoana din Cavnic (22 km).

Pe timp de vară vă invităm să vizitați rezervația naturală Lacul Albastru (www.laculalbastru.ro) (plimbare de 30 minute din centrul orașului), să faceți o drumeție la rezervația Creasta Cocoșului( www.creastacocosului.ro , arie naturală protejată încadrată la categoria monumente ale naturii), sau la doar 10 minute de mers cu mașina puteți vizita Lacul Bodi , Vârful Mogoșa (1246m) precum și lacul artificial de la Cota 1000 Șuior unde puteți ajunge cu telescaunul sau pe drumul forestier, cu bicicleta, pe jos sau cu o masină de teren.

În satul Chiuzbaia, localitate care aparține de Baia Sprie puteti vizita rezervația fosiliferă sau puteti urca pe vf. Igniș

La doar 7km de Baia Sprie se găsesc 2 biserici de lemn încadrate în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO .Biserica de lemn de la Șurdesti cunoscută ca cea mai înaltă biserică de lemn din lume precum și biserica de lemn din satul vecin, Plopis.

Orașul Baia Sprie are o populație de aproximativ 16000 locuitori, a fost unul dintre centrele miniere importante din Maramureș, a fost atestat documentar ca oraș minier prima dată în anul 1329.

Indiferent dacă doriti să vizitați lacurile , munții și dealurile din jurul orașului, pârtiile de schi, sau poate doriți să vizitați muzee ori mănăstiri, vă asigurăm că Baia Sprie este cel mai bun punct de plecare, centrându-se la o distantă relativ mică indiferent de ceea ce căutati.

Ofertă circuit de 5 zile în Maramureș

Lacul Albastru

 

Pârtia de schi

Vedere de pe Vf. Mogoșa 1246 m

Creasta Cocoşului

 

Noutăţi & Informaţii

BS
2022

Acceptăm plata cu tichete/card de vacanță!

MM
2022

Tu ce faci vara aceasta? Dacă vrei să vezi locuri frumoase alege un pachet "Circuit de 5 zile în Maramureș"Vezi oferta

Mesaj